Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Sine anket

HALİL ERGÜN

Sizi uzun zamandır sinemada göremiyoruz; sinemayı özlediniz mi?
Son olarak 2010 yılında 'Görünmeyen' filminde rol aldım. O dönem dizi yapıyor, bir yandan da kendi senaryolarım üzerine çalışıyordum. Doğru dürüst bir film teklifi gelmemişti açıkçası. Bu yazın başında 'Koyverdin Gitti Beni' adlı bir televizyon filminde rol aldım. Film Avrupa'da da gösterilecek. Sinemayı özlüyorum özlemesine ama rol alacağım filmler beni doyuran ve tat veren çalışmalar olmalı.

Sinemamızın bulunduğu noktayı nasıl görüyorsunuz?
Yeni filmler çekiliyor olmasını sevinçle karşılıyorum. Ama takip ettiğim kadarıyla, birkaç güzel çıkış dışında heyecan verici pek bir şey olmadı son dönemde. Seyircinin Türk filmleriyle buluşması çok güzel bir şey; ama bu sinemamızın önemli bir yere gittiği anlamına gelmiyor. Estetik anlamında, dünya sahnesinde temsil edilmemiz anlamında büyük adımlar atamıyoruz.

BUĞRA GÜLSOY BAŞARILI

Son dönemde birçok filmimiz önemli festivallerden büyük ödüllerle dönüyor. Bu gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Nuri Bilge Ceylan, Altın Palmiye aldığında çok sevindim ve duygulandım. Sinema sanatında Türkiye'nin çok önemli bir potansiyeli olduğuna inanıyorum; Nuri Bilge ile gördük ki; bizde de o malzeme var ve dünyayı yakalayabiliriz. 'Yol' filmiyle Cannes'da ödül aldığımızda da aynı duyguları yaşamıştık. Ben bütün başarılarla gurur duyuyorum; Nuri Bilge Ceylan ile de gurur duydum. Kıskanmak ya da yer almadığım bir projenin başarılı olmasını istememek gibi bir tavrım olamaz. Başarıların çoğalmasının bize de hareket imkanı vereceğini düşünüyorum. Bu yüzden başarıları alkışla karşılıyorum.

Yeni nesil oyuncular hakkında neler düşünüyorsunuz?
Çok yetenekli oyuncular var. Filmlerden takip ettiğim ve arkadaşlarımın bana anlattığı kadarıyla çok önemli çıkışlar yapan genç oyuncular var. Mahsun Kırmızıgül'ün 'Mucize'sinde oynayan Mert Turak'ı çok övüyorlar. Benim de beğenerek izlediğim oyuncular var. Örneğin Buğra Gülsoy'u çok beğeniyorum ve çok yetenekli buluyorum. Artık reklam filmi izlerken bile kimin iyi oyuncu olduğunu anlıyorum. Çünkü iyi oyuncu bir şekilde kumaşını belli eder. Televizyona baktığımda ise; çok güzel kızlar, çok güzel çocuklar var ve belli ki birçoğu oyunculuk konusunda eğitim de alıyorlar. Ama televizyondaki oyuncuların birçoğu birbirlerine benziyor. Bu durumdan rahatsızım. Aynı şekilde bakıyorlar, aynı şekilde gülüyorlar, neredeyse hepsinde aynı jestler var. Tabii bu durum oyuncuların değil, ele alınan konuların ya da çekim süreçlerinin bir sonucu da olabilir.

Günümüz yönetmen ve oyuncularından çalışmak istediğiniz isimler var mı?
Mahsun Kırmızıgül bir-iki filminde rol almam için bana teklifte bulundu, ben de ona "Biraz daha benim oynayacağım roller olsun Mahsun" dedim. Zeki Demirkubuz benimle film çekmez. Kaç yıldır aynı alandayız. Onun başka bir oyunculuk anlayışı var herhalde. 'Ben de onlarla film yapayım' dediğim biri yok açıkçası. Onlar benimle film çekmek istesinler. Benim 'Şu yönetmeni istiyorum, şu oyuncuyu istiyorum' gibi bir derdim yok açıkçası.

Canlandırdığınız karakterlerden hangisinin sizde ayrı bir yeri var?
Kimsenin göze alamayacağı, çok farklı karakterleri oynadım. 'Böcek' filminde oynadığım komiser rolünün ve 'Yolcu' filminde oynadığım istasyon şefi rolünün yeri ise benim için ayrıdır.

SİZCE NE İFADE EDİYOR?


Yol: Hayatımın inşaatı.
Yılmaz Güney: Bu toprakların bağrından çıkmış çok önemli bir sinema adamı. Onun yakaladığı orijinal çıkışı halen daha yakalayamadık.
Kadir İnanır: Çok değerli dostum.
Acı Biber: Çok severim, olmazsa olmazımdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA